Kérjük válassz az alábbi ajánlatok közül

Tajofotozas_middle
middle_star_badge
27 %

A legtöbben úgy gondolják, hogy a kiállítási szintű fotó kizárólag profi felszereléssel oldható meg, a hobbifotósnak esélye sincs a hasonló képekre. Ez természetesen nem igaz! A különleges fények, a friss látásmód, egy új trükk remek tájfotókkal ajándékozhat meg, ha pedig ehhez némi technikai tudás, szépérzék párosul, a siker egy átlagos fényképezőgéppel rendelkező hobbifotósnak is garantált.

Könyvünk első részében áttekintjük a bevált táj- és épületfotós fényképezőgépeket, objektíveket, a fotózás közben előforduló buktatókat, de nem feledkezünk meg a kompozícióról sem. Ezután magas szinten foglalkozunk a különböző megvilágítási helyzetekkel, a képek színhangolásával, a drónos felvételekkel, felfedjük az impresszionista stílus és a videóból kivett pillanatképek titkait. A könyv második része a táj- és épületfotós témákat mutatja be részletesen. Eláruljuk, hogy a különböző helyszíneken melyek a leghálásabb témák, azokból milyen módszerrel, kompozícióval hozhatjuk ki a legtöbbet. A recept tehát adott, csak az Olvasó kreativitásán múlik a siker!

A 2018-as kiadásban a technikai részeket frissítettük, így vadonatúj modelleken keresztül mutatjuk be a táj- és épületfotózás gépeit, objektíveit, kiegészítőit. Ezzek párhuzamosan a gépkezeléssel kapcsolatos részek is megújultak.

  Már csak 6 db!
3.790 Ft helyett
2.750 Ft
Vadvilagfotozasa_middle
middle_star_badge
26 %

Az ötödik kiadásban megjelenő könyv a vadvilág fotózását írja le minden eddiginél részletesebben. Ebből a kiadásból most kimaradt a makrofotózás témaköre, helyette jóval nagyobb terjedelemben foglalkozunk a vadfotózás kiegészítőivel, technikai oldalával (távirányítók, triggerek, vakufény szűkítők, wifi-erősítők) a különböző lestípusok kialakításával, az eltérő élőhelyeken előforduló emlős- és madárfajokkal, illetve azok leírásával, etológiájával.

A vadvilág fotósainak tudása, technikai háttere olyan ütemben fejlődik, hogy a régebben lehetetlennek tűnő helyzetek, témák is könnyedén megoldhatók egy átlagos géppel és néhány trükkös kiegészítővel. Ma már nem luxuscikk egy jobb telezoom, egy gyors gép vagy vaku, a szenzortechnológia pedig olyan szintre ért, hogy holdfényben is fotózhatunk és akár száz méteres távolságból távvezérelhetjük a gépünket. Nem beszélve az egyre hatékonyabb álcákról, lesekről és csalizási módszerekről, melyekkel karnyújtásnyi távolságból fényképezhetjük a félénk fajokat. Érdemes tehát újraértékelni a határainkat. A vadvilág fotózásában Máté Bence fotói és Orbán Zoltán leírásai mellett, olyan ismert természetfotós oktatók és szerzők kalauzolnak, akik azt vallják, hogy a jó felvétel nem a fényképezőgépen, hanem leginkább a fotós tudásán múlik. Könyvünkben részletesen bemutatjuk a bevált és a legújabb természetfotós eszközöket, módszereket, a fotózás közben előforduló buktatókat, de nem feledkezünk meg a legnépszerűbb emlősök és madárfajok megközelítésének fortélyairól sem – hisz ebben a műfajban ez a siker titka.

  Már csak 9 db!
3.990 Ft helyett
2.950 Ft