x

Ez a honlap cookie-kat használ. A cookie-k elfogadásával kényelmesebbé teheted a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulásodat adod a cookie-k használatához. További információkat ide kattintva olvashatsz.

2015.10.16. 19:45
Ajanlat01_large
middle_star_badge
17 %

Bővebben a "Disznóvágás Monoron - buszos utazások 2018.02.17. vagy 02.24." ajánlatról

Disznóvágás Monoron – igazi disznótoros ebéd vár Rád és pincelátogatás lehetősége!

  • Időpont 2018.02.17. és 24.
  • Ajánljuk baráti társaságoknak, családoknak, cégeknek csapatépítéshez
  • Idegenvezetővel
  • Kötelezően fizetendő a buszon: 6500 Ft disznótoros ebéd
  • Fakultatív borkóstolás 2000 Ft
  • Indulás Budapestről: Szombat reggel, Budapestről 7:00-kor
  • Érkezés a disznóvágás helyszínére, Monorra, a Strázsa hegyhez kb. 8:00 óra körül

A közép-és idősebb korosztályként, főleg, ha vidéken nőttünk fel, vagy nagyszüleink vidéken élnek/éltek, vannak emlékeink, illetve részt vehettünk igazi, falusi disznóvágáson. Mikor hajnalban már kint sertepertél, készülődik a ház apraja-nagyja. A böllér már javában feni a késeit, az asszonyok már sütik a pogácsát, a férfiak pedig készülődnek a malac bökésére. Van, ki kicsit félénkebb lévén, néhány lélekmelegítővel feltüzelve magát, bátorságát összegyűjtve indul az ól felé.

A 180 hektáron elhelyezkedő Monori Pincefaluban mintegy 960 pince található összefüggő pincefaluban, amely nem csak Magyarországon, de Európában is egyedülálló. Ezen a rendkívüli helyen adhatjuk át magunkat a gyermekkori emlékeknek.

Téli időszakban nemcsak a baráti társaságok kedvelt programja a disznóvágás, különleges csapatépítő program is lehet, ahol együtt ízesíthetjük, gyúrhatjuk a kolbászhúst és tölthetjük, majd kóstolhatjuk meg a saját készítésű hurkát-kolbászt!

Disznóvágás programunk menete, tartalma:

Megérkezünk reggel, és mi mással, ha nem fogadó pálinkával várnak Bennünket, mely mellé hagyományosan zsíros deszka, pogácsa dukál. Aki nem kedveli, vagy nem akarja pálinkával nyitni a napot, annak forralt borral, teával kedveskednek a vendéglátók.

Ezután következik a disznó leszúrása, feldolgozása együtt, mely természetesen nem kötelező – disznó szétbontása, pörkölés, tisztítás, hurka-kolbász bekeverése, ízesítése, töltése.

Tízóraira már a jól megérdemelt munka vagy egyéb program után megkóstoljuk a sült vért, majd leöblítjük forralt borral vagy teával.

Az ebéd már igazi disznótoros lesz: orjaleves, sült kolbász-hurka, sült húsok, tepsis burgonya, párolt káposzta, savanyúság, mellé házi szörpök, bor, szóda, víz és ebéd után kávé.

Ezután a bőséges ebéd után, kellemesen elfáradva és eltelve szállunk fel az autóbuszra késő délután, és hazafelé még mindig a szánkban érezzük a friss, néhányunk keze által is elkészített, mennyei finomságú toros ízeit. Érkezés Budapestre 17:30 óra körül.

Kapcsolódj ki velem!

Fontos tudnivalók
A kupon érvényessége
A vásárlástól számított 0. munkanaptól, 2 napon keresztül váltható be.
Információk a beváltásról

Kupon vásárlás után 2 napon belül vedd fel a kapcsolatot Partnerünkkel mailben: info@eleganttravel.hu – add meg a neved és a kuponkódot is.

Partnerünk

Cím: 1144 Budapest
Tihany utca 17.

Email cím: info@eleganttravel.hu

Telefonszám: 06706367167

Nyitvatartási idő:

H-P: 8-17 óra

Weboldal:
eleganttravel.hu