Ízleld meg a kellemesen melengető tavaszi estéken az Epermester Pincészet különleges eperborait, melyeket most akár 35% kedvezménnyel megvásárolhatsz! Ajándékozz ismerőseidnek, szeretteidnek is 1-1 palackkal ebből a különleges nedűből!
Tahitótfalut és környékét a Szentendrei szigeten méltán nevezik az epertermesztés egyik bölcsőjének. Hosszú évek kitartó munkájának eredményeként jött itt létre az Epermester Pincészet, mely a világon először készít hagyományos szőlőbor készítési technológiával eperbort, méghozzá 100% kiváló minőségű tahitótfalui földieperből!
Az Epermester Pincészet születése annak a nemes gondolatnak köszönhető, amely a tahitótfalui eperkultúra újraélesztését tűzte ki célul. Az itt termett kiváló minőségű földieperből hagyományos borászati eljárással készítenek minőségi száraz és édes borokat. Ennek megfelelően nem alkalmaznak mesterséges adalékot; aromákat és egyéb anyagokat, csak a gyümölcs legjavát használják fel. Édes eperboruk – az Eperméz – igazi desszertbor, míg száraz eperboruk – az Epervér – valódi minőségi kategóriát képvisel, a borértő ínyencek ízlését is kielégítve.
100% eperből készült kiváló minőségű eperborok
A gyümölcsborok családjába tartozó eperbor technológiailag hasonló eljárással készül, mint a hagyományos szőlőbor. Borivó nemzet révén a jó bor élvezete hozzátartozik mindennapjainkhoz, de a gyümölcsborok fogyasztása még kuriózumnak számít.
Az eperbor készítéskor a gyümölcs zamatos íze megmarad, a hozzáadott cukor hatására minőségi alkohollá változik. A jó minőségű eperbor vitamin-, és ásványianyag tartalma akár a többszöröse is lehet egyes szőlőből készült borénak.
Hogyan kell eperbort kóstolni?
Az eperborral szemben ugyanazok az elvárások élnek, mint egy szőlőbor esetében, laborvizsgálati eredményei tekintetében is vetekszik egy jó, minőségi borral. A szín természetesen rózsaszín, és az intenzív gyümölcsaromák, valamint a jó savgerinc miatt is leginkább egy rozéhoz lehet hasonlítani. Bár talán az eperbornak az átlag rozéknál is élénkebbek a savai. Aromák tekintetében azonban itt nincsenek olyan asszociációk, mint a szőlőboroknál, az eperbor saját magát hozza.
Koccints velem!