Kóstold meg a római cézárok és patríciusok csemegéjét, a Terfeziát, és kápráztasd el szíved választottját is Nőnapon ezzel az exkluzív kategóriát képviselő magyar kézműves bonbon-különlegességgel!
Az ókori Rómában a kulináris bacchanáliákon, a híres lucullusi lakomákon a legkülönlegesebb csemege és afrodiziákum volt a föníciai fehér, édes szarvasgomba, a Terfézia. Ma egyedülálló magyar kuriózum, hisz jóformán csak hazánkban fellelhető a természetnek ez a kincse.
Mi is az a Terfézia?
A Terfézia egy szarvasgomba fajta latin megnevezése. A római történetírók által megénekelt istenek eledele, azonban az éghajlatváltozással és a római birodalommal együtt hosszú időre eltűnt az étlapokról.
Mégsem lehetetlen, hogy megkóstoljátok ezt az exlúzív csemegét! Ajánlatunkban kétféle íz közül választhatsz: szarvasgombás csokoládé bonbon trüfflelkrémmel töltve, vagy a szarvasgombás pálinkás változatot.
Az ókori terfezia rokona, vagy talán maga az eredeti istenek eledele az ókori Pannónia területén fellelhető. Az egykori közel keleti termőhelyek az elsivatagosodás miatt kipusztultak. Így az „édes” Terfézia ma szinte kizárólag a Kárpát-medence speciális adottságú területein található meg. A magyar akácerdőkben a fák gyökérzetével szimbiózisban, a homokos talajban fehér édes homoki szarvasgomba, Terfezia terfezioides gumók találhatók. A gumók csak vadon fellelhetők, a gyűjtők speciálisan képzett kutyákkal keresik és szedik.
A Terfézia az egyik legizgalmasabb szarvasgomba féle, és nemcsak azért mert a legjobb években is néhány száz kilogramm terem belőle a világon, vagyis Magyarországon, azon belül is a homoki akácosokban. Gasztronómiai értelemben a magyar Terfézia különlegességét az adja, hogy édes. Miközben magában hordozza a szarvasgomba félék erős illat és aromaanyagát, a Terfézia akár tízszer édesebb is lehet a cukornál, ezért a gasztronómiában is elsősorban desszertek ízesítésére használják, ami egyedülálló a szarvasgombák körében.
Mitől olyan különleges a Terfézia csokoládé desszert?
A Terfézia szarvasgombával készülő egyedülálló trüffelkrémet a legmagasabb minőségű, 70%-os kakaótartalommal készülő belga csokoládéba rejtik. A manufaktúrás módszerekkel, kézi mártással készülő kézműves bonbonok minden érzékszervünket lázba hozva, hamisítatlan ”étcsokoládé-roppanással” szabadítják fel – a szó igazi értelmében vett – ’trüffel ízorgiát’. Afrodiziákum-hatása miatt pedig szerelmeseknek és házasoknak is kitűnő ajándék.
Ne maradjatok le Ti sem erről a különleges ízélményről! Kedveskedj párodnak egy doboz Terfézia szarvasgombás bonbonnal, amit most 10.450 Ft helyett 5.990 Ft-ért megvásárolhatsz. Ha személyesen veszed át a terméket, egy díszdobozos orchideát is kapsz mellé, amit majd átnyújthatsz kedvesednek a finomsággal együtt!
Éld át a luxust velem!