Az ünnepek közeledtével egy nem mindennapi workshoppal készültünk, melyet a kezdő és a haladó ‘konyhatündéreknek’ is ajánlunk – ‘BEJGLI VARIÁCIÓK TANFOLYAM’ a Bourbon kreatív élmény konyha jóvoltából, a XIV. kerületben!
- Oktató: Theisz István mestercukrász
- Készíteni fogtok mákos, diós és gesztenyés bejglit is
- Az elkészült süteményeket mindenki hazaviheti!!!
- Időpont: december 3. 11:00 és 17:00
- A tanfolyam 4 órás
- Kiscsoportos, a létszám max. 10 fő
- Az alapanyagokról a Bourbon Konyha gondoskodik
A bejgli (kalács) egy tradicionális magyar karácsonyi, dióval, vagy mákkal újabban gesztenyével, meggyel és aszalt szilvával töltött édesség. A népi hiedelem szerint a diót rontás ellen kell enni, a mák pedig bőséget hoz a házhoz.
A bejgli készítése nem nehéz feladat, bár sokan tartunk tőle egy-két félresikerült sütés után. Megvásárolhatjuk a boltban is, de a karácsonyi asztalon sokkal jobban mutat a saját készítésű sütemény, és ízletesebb is, ha a szívünket-lelkünket beleadjuk, na meg ha bevetünk néhány hasznos praktikát. Theisz István mestercukrász ebben lesz nagy segítségünkre!
A bejgli tésztájához a legtöbb recept szerint liszt, tojás, cukor, tej – esetleg tejszín vagy tejföl, vaj és élesztő szükséges. A lényeg az, hogy rugalmas, jó állagú tészta legyen az eredmény. A tészta mellett rendkívül fontos a bejgli tölteléke is. A töltelék készítésénél az íz mellett az állagra is nagyon oda kell figyelni, mert a gyakori bejgli-balesetek egyik fő oka a túl sok és túl laza szerkezetű töltelék.
Ha részt veszel a gyorstalpaló tanfolyamon, karácsonykor családod és vendégeid elé varázsolhatod mesés, saját kezűleg készített bejglijeidet! Garantáltan megnyalják mind a tíz ujjukat!
Tanuld velem!