Model Home kukta a minőség jegyében, rozsdamentes acélból (22 cm), az idő- és energiatakarékos főzéshez. Most 16.990 Ft-ért csaphatsz le rá!
- könnyen nyitható rendszer
- biztonsági ablak
- rozsdamentes
- idő- és energiatakarékos
- belső mérőskála
- energiatakarékos
- indukciós
Már régóta szeretnél egy kuktát, de még nem sikerült beszerezned? Itt a lehetőség, hogy neked is megkönnyítse egy gyorsfőző a konyhai munkádat: most szuper áron vásárolhatod meg kuktádat, mellyel energiát, így pénzt is takaríthatsz meg a főzések során!
Egy kukta nagyon hasznos lehet, ha munka előtt vagy után összesen fél óránk jut a főzésre, vagy amikor babot főzünk, esetleg ha a hús a negyedik óra után sem akar megpuhulni, és így tovább. Nyáron, melegben is jól jön, ha nem akarunk főzés közben még nagyobb hőséget csinálni a lakásban – dél-amerikai országokban például éppen ezért igen népszerű eszköz.
De miért is fő meg gyorsabban az étel a kuktában? Denis Papin a 17. században találta fel a kukta elődjét és így a technológia lényegét: ha lezárt edényben kezdjük el hevíteni a vizet, a gőz nem tud távozni, az edényben egyre nagyobb lesz a nyomás, így a főzési hőmérséklet is egyre nő, egyre magasabb ponton válik gőzzé a víz. Az alapanyagok így sokkal gyorsabban puhulnak meg, az étel hamarabb készül el, mint a hagyományos főzéskor.
Kukta használati biztonsági alapszabályok:
- A kukta legyen mindig tiszta, főleg a szelep környékén, mert a dugulás végzetes baleseteket okozhat.
- Az edényt csak a kétharmadáig töltsük meg, hogy legyen helye a gőznek mozogni.
- A folyadék mennyisége sose legyen kevesebb másfél decinél, mert akkor túlságosan hamar elfogyhat a szelepen keresztül távozó gőz formájában.
- Az edényt alaposan zárjuk le és ellenőrizzük, hogy sehol sem távozik gőz körben.
- Ha a folyadék felforrt – ezt a legtöbb fazék jelzi is, pl. sípol – vegyük egészen alacsonyra alatta a lángot. A főzési időt ettől a pillanattól számítsuk.
- Ha ellenőrizni szeretnénk, hogy elkészült-e az étel, először csökkentenünk kell a benne felgyülemlett nyomást. Ugyanakkor még ezt követően is érdemes inkább óvatosnak maradni (hagyni a kuktát lehűlni, kezeket és az arcot óvni a forró gőztől).
- A gyors hűtési módszer: a kuktát lefedve a mosogatóba helyezni, és hideg vizet csorgatni rá úgy, hogy a belsejébe ne jusson belőle.
Több rétegből álló hővezető talp biztosítja a fűtő energia egyenletes elosztását és teszi energiatakarékossá a kuktában való főzést! Ez a termék kitűnő ajándék lehet, hisz hasznos mindenki számára, aki több időt szeretne tölteni családjával, ugyanakkor mindig ízletes ételeket akar szerettei elé tálalni!
Főzz velem!