A pálinkafőzés ősi magyar hagyomány, s most itt a kiváló alkalom, hogy Te is elsajátítsd e misztikus tudományt! Ajánlatunkkal most 50% kedvezménnyel vehetsz rész az egynapos vagy 4 órás pálinkafőző képzésen, mely során elméleti és gyakorlati oktatásban is részesülsz. De vigyázz, ha túl jó pálinkát készítesz, az egész utca a Te ablakod alatt fog sorakozni!
PÁLINKAFŐZÉS OKTATÁS/PÁLINKAFŐZŐ TANFOLYAM 14.990 Ft-ért
Eljött az idő, hogy a törvény adta lehetőséget kihasználva lefőzhesd Magyaroszág hungarikummá vált büszkeségét, a minőségi házi pálinkát. Amennyiben már betöltötted 18. életévedet és szeretnéd kipróbálni magad a párlatkészítés izgalmas világában, úgy egynapos képzésünkkel el tudod sajátítani a pálinkafőzés alapjait vagy tökéletesítheti meglévő tudásodat a profik által javasolt módszerek segítségével.
Az első oktatás alkalmával elsajátíthatod a gyümölcskezelést, a minőségi cefrekészítést, a hagyományos-kisüsti pálinkafőzést és a pálinka utógondozását.
Az alapoktatást követően részt vehetsz a Pálinka Mester egylépcsős desztilláló készülék bármely bemutató főzésén, ahol megtanítják neked az egymenetes (cefréből-pálinka) technológiát, így megtapasztalhatod annak számos előnyét és egyedülálló varázsát.
Gyorstalpaló oktatásunkat azoknak ajánljuk:
- akik a gyakorlati praktikákra kíváncsiak és nincs idejük hónapokat tölteni a képzéssel,
- akikben már érlelődik a gondolat, hogy saját párlatot állítsanak elő,
- akiknek már van gyakorlati tapasztalatuk, de nem elégedettek,
- akik az egyszerű és érthető szemléltetést részesítik előnyben,
- akik a minőségi párlat előállításának a hívei,
- akik a hagyományos kisüsti főzők mellett nyitottak az új generációs egylépcsős főzőkre használatára is.
“A képzés ideje alatt bemutatunk egy cefréről alszeszre főzést és egy alszeszről pálinkára finomítást. Ebben a folyamatban haladunk lépésről lépésre és illusztráljuk a főzőkészülék optimális beállításait, a helyes töltési mennyiséget, az alszesz megfelelő leválasztását, finomítás alkalmával az elő és utópárlat szakszerű elválasztását a középpárlattól, a pálinka szeszfokának beállítását és a párlat életútját a lefőzés után, mely óriási jelentőséggel bír a minőség szempontjából.
A főzési holtidőkben elméleti ismereteket prezentálunk projektor segítségével a résztvevők számára, miközben a teremben lévő főző készülékek megfigyelése folyamatos. Az elméleti oktatásban az alapanyag ismeret, gyümölcs feldolgozása, cefrekezelés, alkoholos erjedés mellett kitérünk a különböző pálinkafőző berendezések ismeretére, azok ideális kiválasztására, üzemeltetésére, tisztítására, illetve a törvényben előírt, magánfőzésre vonatkozó szabályok tisztázására.
A lefőzések végeztével kóstolásra van lehetőség azok részére, akik nem autóval érkeznek."
EGYLÉPCSŐS PÁLINKAFŐZÉS GYAKORLATI OKTATÁS 9.990 Ft-ért
Egylépcsős, egy utas, egy fázisú, egyszeres, egykörös, oszlopos, tornyos, rektifikációs, töltetes, tányéros stb… Elnevezésében már bő a választék, de még mindig nagyon sokan nem ismerik a jelen és a jövő pálinkafőzési technológiáját.
Ebben segít a Pálinkafőzés.com – egylépcsős ”mesterkurzusa” keretein belül – azoknak, akik már ismerik és használják a hagyományos kisüsti rendszert, de szeretnének továbblépni a prémium pálinkák világába. Ajánljuk ugyanakkor azok számára is, akik most szándékoznak megtanulni a minőségi pálinkakészítés esszenciáját.
A szisztéma gyors, gazdaságos, könnyen kezelhető és kizárólag előnyei vannak a hagyományos lepárlással szemben. Ezek közül a legfontosabb három:
- magasabb aroma kihozatal,
- magasabb mennyiségi kihozatal,
- rendkívül pontos elő és utópárlat leválasztás, ennek megfelelően tökéletes káros anyag kivonás.
A kurzus kóstoltatással indul azok számára, akik tömegközlekedéssel illetve sofőrrel érkeztek. A lefőzés során közös mintavételekkel segítünk megérteni a párlatfrakciók tökéletes elválasztását. A lepárlás végén megkóstolható az elkészült pálinka.
“A program tematikája a Pálinka Mester egylépcsős berendezés gyakorlati bemutatására épül. Prezentáljuk a készülék felépítését, részegységeit, működését, beállításait, a teljes főzési folyamatot, a végtermék mérését, fogyasztási szeszfokra beállítását, utókezelését. Amennyiben az oktatás időtartamába belefér, úgy kérés esetén érinthetjük a gyümölcskezelés, cefrekészítés, kisüsti technológia és a törvényi szabályozás/üzemi rendszerek témaköreit is. Kiemelten ismertetjük a hagyományos kisüsti és az egylépcsős rendszerek közötti különbségeket.”
Pálinkázz velem!