Eljött az idő, hogy a törvény adta lehetőséget kihasználva Te is lefőzhesd Magyaroszág hungarikummá vált büszkeségét, a minőségi házi pálinkát. Partnerünknek köszönhetően fél áron megtanulhatod a házi pálinkafőzés elméleti és gyakorlati tudnivalóit, praktikáit 1 nap alatt!
„ A pálinka, mint hungarikum önmagában testesíti meg a magyarok tehetségét és ösztönös maximalizmusát azzal, hogy tökéletesítette a világ számára a gyümölcspárlatot.” /Palinkafozes.com/
Ha elmúltál 18 éves és rendelkezel saját desztilláló berendezéssel és gyümölccsel, úgy az egynapos képzéssel el tudod sajátítani a pálinkafőzés alapjait, vagy tökéletesítheted meglévő tudásodat.
Az oktatást azoknak ajánljuk:
- akik a gyakorlati praktikákra kíváncsiak és nincs idejük hónapokat tölteni a képzéssel,
- akikben már érlelődik a gondolat, hogy saját párlatot állítsanak elő,
- akiknek már van gyakorlati tapasztalatuk, de nem elégedettek,
- akik az egyszerű és érthető szemléltetést részesítik előnyben,
- akik a minőségi párlat előállításának a hívei,
- akik a hagyományos kisüsti főzők mellett nyitottak az új generációs egylépcsős főzők használatára is.
A képzés ideje alatt bemutatnak egy cefréről alszeszre főzést és egy alszeszről pálinkára finomítást.
Ebben a folyamatban haladnak lépésről lépésre, illusztrálva:
- a főzőkészülék optimális beállításait,
- a helyes töltési mennyiséget,
- az alszesz megfelelő leválasztását,
- a finomítás alkalmával az elő és utópárlat szakszerű elválasztását a középpárlattól,
- a pálinka szeszfokának beállítását,
- a párlat életútját a lefőzés után, mely óriási jelentőséggel bír a minőség szempontjából.
Elméleti oktatás:
A főzési holtidőkben elméleti ismereteket prezentálnak projektor segítségével 45 perces órák keretében, miközben a teremben lévő főző készülékek megfigyelése folyamatos. Az elméleti oktatásban az alapanyag ismeret, gyümölcs feldolgozása, cefrekezelés, alkoholos erjedés mellett kitérnek a különböző pálinkafőző berendezések ismeretére, azok ideális kiválasztására, üzemeltetésére, tisztítására, illetve a törvényben előírt, magánfőzésre vonatkozó szabályok tisztázására.
A lefőzések végeztével kóstolásra van lehetőség azok részére, akik nem autóval érkeznek.
Használd ki a lehetőséget, hisz most fél áron, 30.000 Ft helyett 15.000 Ft-ért részt vehetsz az oktatáson, vagy lepd meg vele valamelyik ismerősödet, akit komolyabban érdekel a pálinkafőzés ‘tudománya’!
Pálinkázz velem!